☀ Klanten geven ons een 9,4/10 op Webtrust

Alcudia Garden

☀ Ontspan en relax tijdens jouw vakantie

Bezienswaardigheden

Stranden

Alcudia beschikt over één van de witste en breedste stranden van heel Mallorca. Daarnaast is het ook nog eens in het bezit van de Blue Flag Award. Voor degene die niet weet waar je deze Award voor kan ontvangen. Dit is hét keurmerk voor stranden. De kustlijn telt 12,5 kilometer en loopt door tot aan Playa de Muro. Aan de kustlijn zie je voornamelijk hotels. De stranden zijn zeer kindvriendelijk, aangezien het water geleidelijk aan dieper wordt. Op het gehele strand zie je ligbedden en super gezellige strandtenten waar je wat kan eten of waar kan genieten van een overheerlijke cocktail. Ga je wat later op de dag naar het strand? Ook dan zijn er nog voldoende ligbedden beschikbaar waar jij jouw handdoekje kwijt kan! Het strand is voorzien van speciale plekken waar ouders goed overzicht kunnen houden over de kinderen wanneer zij met elkaar of met de bal spelen. Een vakantie die uiterst geschikt is om samen te plannen met jouw kids!

Markten

Dinsdag en zondag zijn de dagen van de markt in het ouderwetse stadscentrum van Alcudia. Een authentiek centrum in combinatie met de Romeinse stadsmuur geven een bijzondere en wonderbaarlijke sfeer. Het stadscentrum beschikt niet over veel parkeerplaatsen. Het wordt dan ook aangeraden om voor enkele euro’s met de bus naar de markt te reizen. De marktkoopmannen bieden veel verschillende delicatessen aan. Denk hierbij aan olijven, worst, pepers, groente en fruit, maar ook handwerkproducten, lederwaren, kleding en souvenirs. In de midzomerperiode (tussen juni en september) vinden er van woensdag tot en met zaterdag een avondmarkt plaats in de haven van Port de Alcudia. Een echte aanrader als wij de reviews hiervan bekijken. Ruim 85% van de vakantieganger raadt het aan deze markt te bezoeken! Maak er een gezellige dag van, want een wandeling over de markten is zeker een must wanneer je in Alcudia bent!

Shoppen

Op 1 kilometer van de kust vindt je de authentieke en historische Altstadt van Alcudia. Deze historische stad staat bekend om de smalle winkelstraten en bieden extreem veel verschillende winkeltjes aan. Denk hierbij aan leuke kleding, sieraden, parfums, souvenirs, horloges en lokale handwerkproducten. Naast de bekende Aldstad van Alcudia is er nu sinds kort ook een nieuw gedeelte waar je heerlijk kan winkelen. De grootste en bekendste winkelketens, maar ook restaurants vind je in de hoofdstad van Port de Alcudia aan de Carretera d’Arta.

Bezienswaardigheden

Alcudia, ook wel de vissersplaats genoemd is sinds de jaren 60 een toeristische trekpleister te noemen. Tot op de dag van vandaag beschikt Alcudia nog steeds over een grote jacht- en vissershaven. De bekendste bezienswaardigheid van Alcudia is het authentieke stadscentrum. De prachtige stadspoort, maar ook de indrukwekkende structuur van de stad zie je direct terug. Alles uit deze stad stamt uit de Romeinse tijd. De prachtige kerk San Jaime uit de 13e eeuw is zeker een aanrader om te bezoeken tijdens jouw verblijf in Alcudia. 97% van de toeristen geeft aan de San Jaime kerk het meest indrukwekkendst te vinden. Naast het bewonderen van deze prachtige gebouwen vind je gezellige restaurants, bars en winkels. 

Wateractiviteiten

Ben jij helemaal weg van zeilen, wake-boarden of kitesurfen? Goed nieuws! Want deze watersporten behoren tot het vaste aanbod van Alcudia. Wil je les in een bepaald soort watersport? Ook dat is mogelijk. 

Ga voor een waterscooter safari van 120 minuten en vaar langs de mooiste grotten en baaitjes.
*Let op; alleen mogelijk vanaf 18+

Huur een boot en ga heerlijke relaxen ergens op zee. Hierbij krijg je de mogelijkheid om een banaan of band te huren die jij achter de boot kan bevestigen.
*Let op; alleen mogelijk vanaf 16+ is

Liever niet zo ver van de kust af? Huur een waterfiets met een glijbaan en geniet samen met de kinderen van gezellige en leuke dag op het water.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact met ons op!