☀ Klanten geven ons een 9,4/10 op Webtrust

Alcudia Garden

☀ Ontspan en relax tijdens jouw vakantie

De leukste activiteiten in Noorwegen met kinderen

Deel artikel

Wil je genieten van ongerepte natuur, gastvrije mensen, prachtige landschappen en veel vrijheid? Een vakantie in Noorwegen voldoet aan al deze eisen, en biedt daarnaast nog zoveel meer! Je kunt een vliegtuig huren en dan is alleen de reis ernaartoe al een ware belevenis voor de kinderen. Vanaf een van de vliegvelden in Nederland wordt je opgehaald met een privévliegtuig en in alle VIP naar Noorwegen gevlogen. Eten en drinken voor de kids zit er bij inbegrepen. Hoe spannend en leuk is dat voor de kinderen. Noorwegen is alle jaargetijden mooi om te bezoeken. Maar met kinderen is de beste reisperiode van juni tot en met augustus. Je kunt dan, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds heel laat, lang genieten van het licht.

Genieten in Oslo

Wanneer je met First Class Aviation naar Noorwegen bent gevlogen, is er in Oslo voor jong en oud van alles te doen. Bezoek de Noorse hoofdstad en ga naar de drie scheepsmusea die op loopafstand van elkaar liggen. In Frogner park bevindt zich de grootste speeltuin van Noorwegen en het beeldenpark Vigeland. Beiden zijn gratis te bezoeken. Net buiten de stad ligt de beroemde skischans Holmenkollen die te bereiken is met de lift. Vanaf boven heb je een geweldig uitzicht over de stad Oslo en de Oslofjord. Willen jij en je kinderen ervaren hoe het is om daar naar beneden te skiën? Stap dan zeker in de ski simulator.

Walvissen spotten

In het noorden van Noorwegen, in Andenes, kun je een heuse walvissafari ondernemen. Omdat het Continental Plat daar over gaat in de oceaan zijn er veel stromingen waarin veel voedsel voor walvissen en andere zoogdieren aanwezig is. In Andenes bevindt zich een museum waar je veel informatie over walvissen aantreft. Zo gaan jullie goed voorbereid de zee op. Tijdens zo’n tocht heb je een hele grote kans dat je walvissen spot en deze tot dicht bij de boot komen. En met een beetje mazzel zien jullie ook nog orka’s rondzwemmen. Een ervaring die jullie nooit meer zullen vergeten.

Attractiepark

Al is de omgeving nog zo mooi, kinderen doe je geen groter plezier dan met het bezoeken van een attractiepark. In de buurt van Lillehammer is het familiepark Hunderfossen te vinden. Het heeft een hele sprookjesachtige sfeer en herbergt meer dan 150 trollen, waarvan de grootste maar liefst 14 meter hoog is. Er zijn vele attracties te vinden waaronder een indoor avonturengrot, een zwembad en een speeltuin. Een ander geliefd attractiepark in Noorwegen is Tusenfryd, nabij Oslo. Hier is, naast vele andere attracties, een groot waterpark. Ook zijn er diverse glijbanen waar het hele gezin zich op kan uitleven en een speelzone voor de allerkleinsten. Dus, boek je privé vliegtuig en vlieg dit jaar met de kinderen naar Noorwegen. Het wordt een vakantie om nooit meer te vergeten!

Gerelateerd nieuws

Vervoersmiddel

Privé vlucht boeken naar Amerika

Geen plaats meer op een publiek vliegtuig naar Amerika? Wil je altijd al graag naar Amerika gaan? Maar merk je dat je vliegtuigen naar Amerika