☀ Klanten geven ons een 9,4/10 op Webtrust

Alcudia Garden

☀ Ontspan en relax tijdens jouw vakantie

Vliegreis overleven met kinderen

Deel artikel

Help! Je gaat binnenkort op vakantie. Daar heb je lang naar uitgekeken, maar nu de datum dichterbij komt, begin je het toch wel heel spannend te vinden. De vliegreis zelf niet. Maar wel het feit dat je dit met kinderen moet doen. Hoe vaak heb je wel niet met medeleven gekeken naar ouders en hun huilende kinderen in het vliegtuig? Hoe bang ben je nu dat dit ook jou staat te wachten? Geen paniek! Die vliegreis overleef je echt wel. Er zijn namelijk genoeg manieren waarop je het jezelf iets gemakkelijker kunt maken. En onthoud één ding: het duurt maar een paar uur.

Bouw het langzaam

Onze eerste tip is om het zo rustig mogelijk op te bouwen. Ga die eerste keer niet direct naar Curacao met kinderen. Dit is een enorm lange vlucht en zal voor je kind echt ongelooflijk wennen zijn. Bovendien weet je niet hoe je kind gaat reageren. Dit kan meevallen. Maar wat als het tegenvalt? Dan sta je niet binnen enkele uren weer met beide benen op de grond.

Doe het daarom rustig aan en probeer de extreem lange vluchten nog even te laten voor wat ze zijn. Met kinderen in Mallorca is bijvoorbeeld hartstikke leuk en een favoriete bestemming voor veel jonge gezinnen. Het is relatief kort vliegen en doordat er veel gezinnen komen, is de kans ook groot dat jouw jonge kind zeker niet de enige is die voor het eerst gaat vliegen. Dan hoef je je ook minder opgelaten te voelen als het niet goed gaat.

Ga regelmatig even lopen

Wees je ervan bewust dat je echt niet verplicht bent om de hele vliegreis te zitten. Dit is zeker met ondernemende dreumes of peuter een hele klus. Als je hem dwingt om constant te blijven zitten, is de kans groot dat dit op huilen uitloopt. Probeer daarom echt af en toe even met hem te bewegen. Bijvoorbeeld door even samen naar het toilet te lopen of gewoon even door het pad te bewegen. Als de gordels los mogen, staat niets je in de weg om dit te doen. Andere passagiers hebben dit veel liever dan een driftbui.

Kijk filmpjes offline

Wist je dat je via Netflix filmpjes kunt downloaden en vervolgens offline kunt bekijken? Dit is de perfecte manier om je kind tijdens de vliegreis zoet te houden. Want geloof ons, schermtijd is dan echt niet de oplossing. Laat je kind ongegeneerd filmpjes kijken tijdens de reis en het zal gegarandeerd een stuk rustiger verlopen. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om naast filmpjes enkele leuke (educatieve) spellen te downloaden. Let er wel op dat je voor sommige spellen een WiFi-verbinding nodig hebt.

Lekker snacken

Heb je geen idee meer hoe je je kind bezig moet houden? Zorg er dan voor dat je met een goed gevulde portemonnee aan boord stapt. Want een lekkere snack doet vaak wonderen voor het humeur van je kind. Kies bij voorkeur iets wat wel even duurt voordat hij het op krijgt en je bent misschien weer een half uur verder.

Gerelateerd nieuws

Vervoersmiddel

Privé vlucht boeken naar Amerika

Geen plaats meer op een publiek vliegtuig naar Amerika? Wil je altijd al graag naar Amerika gaan? Maar merk je dat je vliegtuigen naar Amerika