☀ Klanten geven ons een 9,4/10 op Webtrust

Alcudia Garden

☀ Ontspan en relax tijdens jouw vakantie

Voetbalclubs pakken uit met gloednieuwe stadions!

Deel artikel

In de afgelopen jaren wordt er door heel Europa gebouwd aan gloednieuwe stadions, een thuishaven voor de clubs en supporters. Hieronder staan zes nieuwe stadions beschreven die zeker de moeite waard zijn om te gaan bezoeken!

AS Roma

Italiaanse topclub AS Roma deelt momenteel haar stadion met aartsrivaal SS Lazio. Dit gaat zoals het nu lijkt niet heel lang meer duren. Er was al enige tijd sprake van een nieuw stadion voor AS Roma, maar inmiddels is er ook groen licht gegeven voor de bouw hiervan. Het stadion zal het Stadio della Roma gaan heten en biedt plaats aan 50.000 toeschouwers.

Het ontwerp van het stadion past geheel in het stadsbeeld. Het design is afgeleid van het Colosseum in Rome en zal omringt worden door grote winkels. Met het totale project is ongeveer 2 miljard euro gemoeid. Met de komst van het nieuwe stadion hoopt AS Roma het gat met Juventus te verkleinen. In eerste instantie was het de bedoeling dat het stadion halverwege 2019 klaar zou zijn. Dit lijkt echter niet te gaan lukken. Het is nog onduidelijk wanneer AS Roma haar intrek neemt in de nieuwe voetbaltempel.

Atlético Madrid

Het zal u vast niet zijn ontgaan. Sinds september 2017 heeft Atlético Madrid het Vicente Calderón ingeruild voor het Wanda Metropolitana. Dit stadion opende haar deuren al in 1994. Om de thuishaven van Atlético te worden is het stadion helemaal verbouwd. Waar het bij sommige stadions even duurt voordat het als ‘thuis’ voelt is dat bij het Wanda Metropolitana niet het geval. De sfeer bij thuiswedstrijden is uitstekend en er is absoluut sprake van een 12e man bij de thuiswedstrijden van Atlético. Het stadion biedt plaats aan 64.000 toeschouwers en zal tevens het decor zijn van de Champions League finale van het seizoen 2018/2019. Boek direct je voetbalreis naar Atlético Madrid. en ervaar het Wanda Metropolitana.

Tottenham Hotspur

Het oude White Hart Lane is inmiddels al anderhalf seizoen ingeruild voor het mythische Wembley Stadium. Eigenlijk is dit al een half jaar langer dan gepland. Er wordt namelijk al geruime tijd gebouwd aan een spiksplinternieuw White Hart Lane. Het idee was om met de aanvang van het seizoen 2018/2019 intrek te nemen in dit nieuwe stadion. Echter heeft de bouw van het stadion enige vertraging opgelopen. Een ding is wel zeker. Het nieuwe stadion laat niet lang meer op zich wachten.

Het nieuwe stadion zal over een capaciteit van 62.062 beschikken en er zal een unieke skywalk op 40 meter hoogte, op het dak van het stadion zijn. Dit zorgt voor een uniek uitzicht op de skyline van Londen. Leuk feitje, wist u dat de middenstip van het oude White Hart Lane op precies dezelfde plek ligt als het nieuwe White Hart Lane?

Valencia

Sinds 2007 is Valencia al bezig een nieuw stadion te bouwen. Echter is de bouw van dit stadion in 2009 weer stilgelegd door financiële problemen. Nu, begin 2019, heeft Valencia eindelijk te horen gekregen dat de bouw van het stadion hervat mag worden. Het nieuwe Mestalla moet plaats gaan bieden aan 65.000 toeschouwers. Verwacht wordt dat Valencia over twee jaar haar intrek neemt in het nieuwe stadion.

Brentford FC

Brentford FC speelt sinds 1904 op hun Griffin Park. Dit stadion staat bekend om de pubs die op elke hoek van het stadion te vinden zijn. Toch zal dit binnenkort verleden tijd zijn. De club gaat namelijk haar intrek nemen in een nieuw stadion. Het plan is om in december 2019 in het nieuwe community stadium te gaan spelen. Dit nieuwe stadion moet door de grotere capaciteit (15.000 i.p.v. 10.000) en de meerdere sponsorplaatsen (2.000 i.p.v. 50) ervoor zorgen dat het financiële gat met de Premier League kleiner wordt. Mocht je het oude en sfeervolle Griffin Park nog willen bezoeken, dan moet je snel bij zijn. Bestel je tickets Brentford eenvoudig online via VoetbalreizenXL.

Nottingham Forest

Nottingham Forest hoort eigenlijk maar gedeeltelijk in het rijtje nieuwe stadions thuis. Aangezien ‘The Reds’ hun eigen stadion met 8.000 zitplaatsen gaan uitbreiden en niet een geheel nieuw stadion krijgen. Toch is het de moeite waard dit te vermelden, aangezien het stadion nu de grootste wordt van ‘The East Midlands’. Ze blijven nu het stadion van Derby County en Leicester City voor. Het nieuwe stadion zal plaats bieden aan 38.000 toeschouwers. De gehele verbouwing zal naar schatting ongeveer twee jaar gaan duren.

(Foto: Benoy)

Een van deze ‘nieuwe’ stadions bezoeken?

Stuk voor stuk zijn bovenstaande stadions zeker het bezoeken waard. Je voetbalreis naar een van deze stadions boek je nu of in de toekomst eenvoudig via VoetbalreizenXL. Dit reisbureau biedt het grootste aanbod voetbalreizen van Nederland en België! We zijn benieuwd naar jouw ervaringen na een bezoek van een van deze stadions.

Gerelateerd nieuws

Vervoersmiddel

Privé vlucht boeken naar Amerika

Geen plaats meer op een publiek vliegtuig naar Amerika? Wil je altijd al graag naar Amerika gaan? Maar merk je dat je vliegtuigen naar Amerika

Vervoersmiddel

Een privéjet kopen voor zakelijke doeleinden

Heel vaak zien wij beroemdheden in een privéjet terwijl zij onderweg zijn naar hun privé eiland. Dat privéjets voor recreatieve doeleinden in gebruik kunnen worden